Rekonstrukcija terena u parku

Tenis klub Orahovica jedan je od najstarijih sportskih klubova na području grada, bogate tradicije, osnovan davne 1926. godine. U radu samog kluba djeluje 50-ak članova i igrača, a također pune 2 godine djeluje i Škola tenisa s kvalificiranim trenerom, u kojoj svakodnevno trenira 50-ak djece s područja Orahovice i susjednih općina. Klub trenutno raspolaže s 4 gradska terena, njih 3 su u sklopu sportskog kompleksa kod “starog diska”, a jedan u parku Roberta Domanya. Upravo taj u parku, takozvana popularna “četvorka” jedan je od najstarijih teniskih terena na području Slavonije, izgrađen 1928. godine. Iz starih novinskih članaka, može se pročitati kako su troškovi izgradnje podmireni novčanim prilozima Orahovčana i prihodima od zabava koje su redovito održavane u tom istom parku, dok je sav kameni materijal darovalo poduzeće Gutmann. Iz razloga dotrajalosti istog, Grad Orahovica i Tenis klub, zajedničkim su dogovorom odlučili ući u potpunu rekonstrukciju terena, a radovi na obnovi su već nekoliko dana u punom jeku.

Da bi sve trebalo zasjati u novom ruhu, a isto tako i biti spremno za početak nove sezone potvrdio je i predsjednik Tenis kluba, Miroslav Radaković:

Ovo je jedan od najstarijih teniskih terena u ovom dijelu Hrvatske, upisan je u povijest Orahovice i već nekoliko godina ozbiljno se razmišlja o rekonstrukciji i obnovi. Trenutno se radi na postavljanju rubnjaka i na odvodnim kanalima, također će se obnoviti postojeća podloga, a postavit će se i nova zaštitna ograda. Iduće godine, a pred početak teniske sezone uredit će se i svi ostali detalji, postavit će se linije i mreže, izraditi nove klupe..

Radovi rekonstrukcije i obnove iznosit će oko 20.000,00 kuna:

Sve ove radove, a koji se trenutno izvode, financira Grad Orahovica iznosom cca 20.000,00 kuna, izvođač je Komunalno poduzeće Papuk i svima se od srca zahvaljujemo na potpori. Svakako moram pohvaliti i članove, koji se redovito odazivaju na naše radne akcije, tako da smo jedan dio posla kao klub sami odradili i financirali, rekao je Radaković.

Nema sumnje kako će ovo ulaganje i obnova povijesnog terena doprinijeti razvoju i dodatno povećati dostupnost sporta svim građanima, a možda u budućnosti i stvaranju nekog svjetski poznatog tenisača ili tenisačice. U svakom slučaju dobre vijesti za orahovački sport, veselimo se novoj teniskoj sezoni!

(preuzeto s www.radio-orahovica.com)