Održana redovna izvještajna skupština

U subotu je u Velikoj gradskoj vijećnici održana redovna Izvještajna skupština Tenis kluba Orahovica. Na dnevnom redu Skupštine su bila izvješća o radu i financijsko izvješće za proteklu 2019. godinu te plan i program rada za tekuću 2020. godinu.

O radu kluba u protekloj godini nazočne je izvijestio predsjednik Miroslav Radaković koji je istaknuo kako je posebno zadovoljan s povećanjem članstva. Klub je protekle godine nakon 12 sezona pauze, sudjelovao u natjecateljskog ligi Slavonije i Baranje te je u konkurenciji 8 klubova zauzeo odlično treće mjesto. U sklopu kulturno-turističke manifestacije Orahovačko proljeće, drugu godinu za redom održan je Međunarodni turnir Grada Orahovice, na kojem je sudjelovalo više od 30 igrača. Radaković je rekao kako su članovi kluba aktivno sudjelovali na turnirima u Slatini, Đurđenovcu, Feričancima. Također je po prvi puta pokrenuta i web stranica, na kojoj se mogu pratiti sve aktivnosti i rezultati kluba.

Iz financijskog izvješća, koje je prezentirao tajnik kluba Vedran Kordoš, čulo se kako je klub u 2019. godini od članarina uprihodovao 3.100kn, a za najveći iznos i prošle godine je zaslužna Zajednica športskih udruga grada Orahovice, od koje se dobilo 29.153 kune. U planovima za tekuću godinu, kao najveće klupske projekte Radaković je podcrtao organiziranje ljetne škole tenisa za djecu, a za koju je klub angažirao posebno licenciranog trenera, naglasivši da je ljetna škola tenisa ulaganje u budućnost te će se učiniti sve kako bi taj projekt zaživio i bio što uspješniji. I ove godine će nastaviti sudjelovat u svim manifestacijama koje organiziraju Grad i Turistička zajednica. U planu rada posebno je stavljen naglasak i na uređenje teniskog terena u parku Roberta Domanija. Rečeno je kako je to jedan od najstarijih teniskih terena u Slavoniji te će u njega biti uložena adekvatna financijska sredstva , kako bi dobio izgled kakav i zaslužuje.

Nazočan Skupštini, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Orahovice, Igor Hozić pohvalio je rad i rezultate kluba, rekavši kako mu je posebno drago da se u rad kluba uključila mlada i ambiciozna grupa ljudi. Rekao je kako je za svaku pohvalu sudjelovanje u natjecateljskoj ligi Slavonije i Baranje, organiziranje Međunarodnog turnira na kojem sudjeluju najbolji igrači susjednih klubova i igrači TK Žepče iz Bosne i Hercegovine. Posebno je pohvalio projekt ljetne škole tenisa, rekavši da je svako ulaganje u rad sa djecom hvale vrijedno. Svim članovima je poželio što više pobjeda, a Tenis klubu Orahovica poručio da sa kvalitetnim radom nastave i u 2020. godini te da u svome radu imaju punu podršku od Zajednice športskih udruga.