Krenila tenis škola

Tenis klub „Orahovica“ u  nešto više od tri godine, od kada ga je preuzela „mlada garda“ izrastao u ozbiljan sportski kolektiv. Tri teniska terena su konstantno puna, igraju i stari i mladi, slobodni posljepodnevni termini postaju luksuz.  Žuta teniska loptica postala je opet „IN“. Bijeli sport vratio se u Orahovicu na velika vrata:

Shvatio sam svoje imenovanje na mjesto predsjednika izazovom, prestižem, čašću. Tenis je jedan od najstarijih sportova u našem gradu. Naš teniski teren u parku je jedan od najstarijih u Slavoniji. To su podaci koje ja kao veliki ljubitelj sporta, poštujem i  cijenim i zato sam se dao na posao. Animirao sam nekoliko mladih ljudi, svojih prijatelja, oni su povukli svoje prijatelje i mi danas imamo više od četrdesetak članova s plaćenom članarinom. Naš rad, druženja i zabavu prepoznali su ljubitelji tenisa i van našeg grada koji su nam se pridružili i sada skupa pišemo ovu lijepu priču – rekao je danas za Radio Orahovicu predsjednik kluba Miroslav Radaković.

Najveći dobitak kluba je tridesetak klinaca koji su se javili i priključili novoustrojenoj orahovačkoj „Školi tenisa“. Trener s diplomom Vendi  Vujnović, ostao je ugodno iznenađen odazivom djece i mladih, koji h je na terenima sada i oko tridesetak :

Radim u šest grupa. Djeca su u rasponu od 6 do 15 godina. Svaki dan samo na terenu osim vikenda. Raduje me što su roditelji prepoznali da je i tenis sport u kojem njihovo dijete može uživati. Ja ću dati sve od sebe kako bi moje učenike naučio igrati tenis ali prvenstveno mi je da ovi mladi ljudi nauče cijeniti sport  i natjecanja. Prve rezultate u napretku biti će vidljivi brzo, no natjecateljski tenis još uvijek će morati pričekati – rekao je trener u Školi tenisa Vendi Vujnović.

Broj članova u Tenis klubu u Orahovici danas doseže 80 pa su uz Školu nogometa ŽRK i RK Orahovicu postali klub koji okuplja najviše mladeži. Osim klinaca, koji su tek krenuli s usvajanjima vještina ovog sporta, seniori će se  ove sezone, po prvi puta  natjecati u Ligi Slavonije i Baranje:

Tenis je „siguran“ sport i ne bi smjelo biti problema oko organizacije utakmica. Liga bi trebala početi 14. lipnja, a u njoj bi uz nas još nastupali klubovi iz Slatine, Virovitice, Slavonskog Broda, Nove Gradiške, Požege, Osijeka i Donjeg Miholjca. Mi imamo momčad koja će biti spoj mladosti i iskustva. Nemamo rezultatski imperativ, želimo pokazati Slavoniji da se u

Orahovici igra dobar i kvalitetan tenis. Također, cilj nam je promovirati našu „Školu tenisa“ od koje puno očekujemo – rekao je predsjednik TK Orahovica Miroslav Radaković.